۱۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۳۷

مهر گزارش می دهد؛

کویرنشینان یزدلان نیازمند توجه مسئولان / طرح هایی که فقط تابلو دارند

کویرنشینان یزدلان نیازمند توجه مسئولان / طرح هایی که فقط تابلو دارند

اصفهان - خبرگزاری مهر: بی توجهی به مشکلات روستاهای کویری استان اصفهان علاوه برآنکه افزایش مهاجرت بی رویه مردمان آن را رقم می زند، باعث گسترش کویر به سمت شهرهای بزرگتر خواهد شد زیرا زنجیره روستاها و آبادی هایی که قدمتی به اندازه تاریخ تمدن ایران زمین دارند از هم گسیخته می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اقلیم حدود 30 درصد از استان پهناور اصفهان کویری است که شهرستان آران و بیدگل  قسمتی از آن است.  کویرات به مرکزیت شهر ابوزید آباد یکی از بخش های آن محسوب شده و این بخش شامل روستاهای قاسم آباد،یزدلان،کاغذی و ... است که از بی توجهی مسئولان اجرایی رنج می برند.

نوسازی سیستم آبرسانی بین مزارع الزامی است

در اين خصوص حسين صنعتكار در گفتگو با مهر با بيان اينكه كشاورزي يكي از محور هاي خودكفايي كشور است،گفت: زارعان دو روستاي يزدلان و قاسم آباد ديگر همانند سابق توان پرداخت زكات را ندارند چرا هزينه هاي كشت و كار همانند برق چاه آب،كود شيمايي و... افزايش يافته و به اصطلاح دخل و خرجشان براي اين امر همخواني ندارد.

وي با بيان اينكه طبق قول كارشناسان 80 درصد آب كشور در بخش كشاورزي مصرف مي شود، افزود: كشاورزي اين منطقه هميشه به وسيله قنات ها صورت مي گرفته اما در سال هاي اخير سطح چاهها و قنات ها پايين تر رفته است.

مدير كانون فرهنگي مسجد خاتم الانبياء دو روستاي يزدلان و قاسم آباد ادامه داد: سازمان جهاد كشاورزي استان و شهرستان آران و بيدگل بايد اقداماتي اساسي و حمايتي در راستاي لوله گذاري شبكه آبرساني بين مزارع و گسترش آبياري قطره اي در اراضي كنند.

حجت الاسلام صنعتكار  با تاكيد بر اينكه اين عمل براي كاهش پرت آب الزامي است،يادآور شد: كشاورزان توان مالي براي تغيير جوي آب به لوله و يا سيماني كردن آن را ندارند و كمك دولتي ضروري است.

 

وي گفت: كاشت پسته به دليل كم مصرف بودن آن در بحث آب بايد رواج بيشتري يافته و ايجاد كارخانه بسته بندي اين محصول نيز در كنار آن ضروري است.

امام جماعت روستاي يزدلان و قاسم آباد بخش كويرات در ادامه با بيان اينكه كشاورزان و مصرف كنندگان قرباني دلالان و سودجويان هستند،اظهار داشت: هر ساله حاصل زحمت كشاورزان اين منطقه همانند ساير نقاط كشور به قيمت ارزان خريداري و به قيمت گزاف به مصرف كننده به فروش مي رسد كه اين امر فقط به دليلي ضعف شركتهاي تعاوني روستايي است.

حجت الاسلام صنعتكار تصريح كرد: اين شركتها بايد خود اقدام به خريدو توزيع محصولات كنند تا اين گونه مشكلات نيز رفع شود.

وي با اشاره به سطح پايين سواد كشاورزان يزدلان گفت: آموزش هاي نوين كشاورزي توسط مسئولان ترويج اداره جهاد شهرستان بايد با جديت بيشتري دنبال شود به اين معنا كه آموزش هاي فعلي را سطحي و فاقد جديت و پيگري از طرف مربيان اين اداره مي دانم.

اين امام جماعت در ادامه تاكيد كرد:مسئولان پيگير احداث شهركي صنعتي در اين منطقه كويري هستند اما با توجه به خشكي منطقه به هيچ عنوان نبايد صنايع مصرف كننده آب در آن مستقر شود.

درختان کاشته شده برای کویر زدایی در حال نابودی است

حجت الاسلام صنعتكار درباره خطرات پيشروي كوير گفت: حدود 20 سال قبل درختاني براي مقابله با پيشروي كوير نزديكي يزدلان كاشه شد كه امروزه به حال خود رها شده و در حال خشك شده است.

وي گفت: كساني كه متولي رسيدگي به اوضاع اين درختان هستند همگي بازنشسته اداره جنگلباني اند و بايد مدیريت آن به دهياري هاي منطقه تحويل داده شود تا از خسارت بيشتر جلوگيري گردد.

طرح های مسکن دچار اسراف هزینه شده است

مدير كانون فرهنگي و امام جماعت مسجد خاتم الانبياء روستاي يزدلان درباره مشكلات مسكن اين منطقه به خبرنگار مهر گفت: بر اساس اصل 44 قانون اساسي و در راستاي كوچك سازي دولت بنياد مسكن بايد امور اجرايي خود را به دهياري ها تحويل داده و فقط نقش نظارت خودش را ايفاكند.

حجت الاسلام صنعتكار با انتقاد از عملكرد بنياد مسكن در روستاهاي بخش كويرات شهرستان آران و بيدگل گفت: اين نهاد طرحهاي خود را به دست پيمانكاري سپرده و پس از مدتي از وي پس گرفته و به شخص ديگري واگذار نموده كه علاوه بر آنكه كار اجرايي صحيحي انجام نشده فقط پول بيت المال مردم از بين رفته است.

وي يادآور شد: دهياري ها و بسيج سازندگي با همكاري مردم مي توانند بهترين و ارزانترين پيمانكاران را در خدمت گرفته و بر ميزان هزينه ها نظارت كنند و جلوي اين همه اسراف را بگيرند.

اين مبلغ مذهبي در ادامه گفت:امروزه قيمت خريد و حتي اجاره منازل هم افزايش يافته كه خود مانعي براي ازدواج جوانان شده است.

حجت الاسلام صنعتكار افزود: رسانه هاي نوشتاري، ديداري و شنيداري بايد جامعه را به سمت زندگي گروهي و خانوادگي بر اساس سنت هاي ايراني و اسلامي كه در دست فراموشي است سوق دهند چرا كه آرامش و همكاري خانوادگي را به دنبال خواهد داشت.

وي با انتقاد از عدم اجراي پروزه هاي ورزشي بيان داشت: دو سالن ورزشي چند منظوره شهيد صباحي و فجر 25 از مجموعه طرحهايي است كه در حد حرف باقي مانده به عبارت بهتر مسئولان فقط تابوهاي آنرا نصب كرده اند!

بی تفاوتی مسئولان  شهرستان به حمل و نقل عمومی بخش کویرات

مدير كانون فرهنگي و امام جماعت مسجد خاتم الانبياء روستاي يزدلان درباره مشكلات تردد و جاده اي مردم اين نواحي گفت: ابوزيد اباد مركز بخش كويرات است كه از كاشان تا اين شهر جاده اي در حال احداث است اما از ابوزيد اباد تا خالد آباد از توابع بخش بادرود شهرستان نطنز به دليل پيچ و خم زيادو غير همسطح بودن به جاده "چالوس " معروف شده است كه تردد در آن خطرات زيادي دارد.

حجت الاسلام صنعتكار ادامه داد: خروجي روستاي يزدلان نيز نياز به آسفالت كاري دارد اما توجه جدي به‌آن نشده است.

وي خاطر نشان كرد: از ابوزيد آباد مركز بخش كويرات به كاشان و ساير نقاط وسيله حمل و نقل عمومي وجود دارد اما روستاهاي اين بخش فاقد اين امكانات است.

اين مبلغ مذهبي تصريح كرد: مردم براي رسيدن به مركز بخش يا بايد مدت زيادي در گرما و سرماي سخت كويري بر سر جاده ها بايستند و يا اينكه محل پرداخت هزينه زيادآژانس شوند.

صنعتكار تاكيد كرد:مسئولان اجرايي شهرستان آران و بيدگل بايد زمينه فعاليت وسايط حمل و نقل عمومي بخش كويرات اعم از تاكسي،ميني بوس و اتوبوس را فراهم كنند.

 نیازمند کمک خیران برای تعویض ضریح امازاده هستیم

حجت الاسلام صنعتكار در ادامه وجود دو امام زاده حسين و زين الدين را از ظرفيت هاي گردشگري اين منطقه كويري دانست و اظهار داشت: اين دو بزرگوار كه از اعقاب امام كاظم هستند در كنار هم و در يك ضريح به خاك سپرده شده اند.

 وي ادامه داد: ضريح مطهري كه بر قبر اين دو امامزاده نصب شده چوبي است و نياز به تعويض دارد اما وسع مردم محلي براي اين كار كفاف نمي دهد و بايد خيران استان و نيز اداره اوقاف فكري جدي براي آن بكنند.

.....................................

گزارش: کامران صباغی
 

کد خبر 2303655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha